kern van de zaak

Behoud rivierenlandschap, rustige recreatie, verkeersluw

Wij ondersteunen de gemeente Tiel in haar taak om de verkeersstromen in en rondom de stad goed te organiseren. Wij denken niet alleen aan auto’s maar ook aan landbouw-, lokaal- en langzaam verkeer.

Wij stellen voor om allereerst:
  1. de Provinciale weg N834 te verbreden naar de bestaande afrit Tiel West aan de A15
  2. Het verkeer van Passewaaij en Tiel te scheiden met een ongelijkwaardige kruising en de rotonde Berekuil op te heffen
  3. Een parallelweg aan te leggen voor de bedrijven langs de Provinciale weg

Zo maken we het stedelijk gebied stedelijker en houden we het landelijk. gebied landelijk.  Het landelijk gebied om de stad blijft zoveel mogelijk in tact. Daar maken juist Tielenaren veel gebruik van.

Ten tweede:

Maak de Rondweg in Passewaaij sluitend tussen rotonde Weegbree en de Jonkheer P.A. Reuchlinlaan. Het verkeer uit de wijk zal sneller de toekomstige, verbrede Schaarsdijkweg en Provinciale weg kunnen gebruiken richting A15 naar de afslag Tiel west. De Lingedijk, Bredestraat en Groenestraat zullen als sluiproute sterk verminderen.

Ten derde:

Wanneer de verbreding van de Provinciale weg N834 niet optimaal werkt steunen we met pijn in het hart het 5e tracé Ophemertsestraat en Nieuweweg vanaf de rotonde Weegbree/Elft. Het buitengebied wordt wel aangetast maar bestaande woningen blijven staan.

Ons dorp Wadenoijen loopt geen risico om gedeeld te worden door een autoweg. Het 5e tracé gaat met een ruime bocht om het dorp heen. De gemeenschap blijft gespaard.

De mooie Lingedijk blijft behouden voor lokaal en langzaam verkeer, evenals de Groenestraat en de Bommelweg. Tielenaren kunnen gebruik blijven maken van hun gekoesterde rondje.

Wij stellen voor om de kennis van een landschapsarchitect erbij te halen. Hij of zij kan het landschappelijke – en culturele erfgoed mee laten wegen in het bedenken van een aanvaardbare oplossing. Hij of zij zal goede voorbeelden kennen op andere plekken in Nederland.

Vanaf rotonde Weegbree door open gebied richting A15
Ten zuiden van het Vuadabos, ruimte voor het 5e tracé
De Groenestraat
Visie van bewoners …
lees verder
De Lingedijk
Visie van bewoners …
lees verder
Buitenplaats Nijenrode
Visie van bewoners …
lees verder
Boezem, Passewaay
Visie van bewoners …
lees verder